top of page
Search
  • gautevikdal

Mosjøen

Updated: Jun 5

Omsider, etter lang tid lyktes det å få til en konsert med hele ensemblet Klang av Oldtid i Mosjøen. En reise til Helgeland byr alltid på spenning. Man er avhengig av problemfri flybytte i Trondheim, og kommer bagasjen fram?

Det siste skjedde ikke, vår første konsert i Vevelstad ble spilt på lånt antrekk og slagverk instrumenter. Men Widerøeskranken i Mosjøen sto virkelig på, purret på avdelingen i Trondheim utallige ganger og til konserten på søndag var alt på plass.

Så fikk også vi gleden av å spille i Mosjøens nye storstue, Bakgården Kulturhus bygd opp på privat initiativ, et fantastisk hus å musisere i. Dagens hovedoppgave var å urframføre Arvid Martinsens "Gjeterguttens Klang". Komposisjon skulle opprinnelig framføres i 2015, men diverse årsaker har gjort at den fikk sin endelige urframføring i Bakgården. https://www.youtube.com/watch?v=6Talf6tAD7Q. Lånt vibrafon fra Hemnes var på plass og vi fikk gnistrende bra lyd fra Fred Endresen som også hadde produsert backtracket til verket. Vår kjekkeste konsert på lang tid og et begeistret publikum fikk høre helt ny musikk på ukjente instrumenter. Tusen takk til Bakgådren for prima service og til Trond Wika som som med sitt arrangørskap har hovedæren for at konserten lot seg gjøre!


7 views0 comments

Comentarios


bottom of page