top of page
Search
  • gautevikdal

Orgelmiks med bronselur

Updated: Sep 11, 2020

Søndag 24. november 2013. Stavanger Konserthus, Fartein Valen salen


Gaute Vikdal: bronselur, neverlur og trombone
. Ørjan Horn Johansen: orgel.

I tillegg medvirker Ivar Atle Fjordheim, slagverk, og Jens Christian Kloster, bronselur. For første gang i nyere tid kan vi høre bronseluren klinge. Trombonist Gaute Vikdal har fått internasjonal eksperthjelp til å rekonstruere instrumentet som viser at våre forfedre behersket støpekunsten på et høyt nivå. De 3000 år gamle forløperne til messinginstrumentene får nytt liv, nytt repertoar og gir oss kanskje en ide om musikk og kultur i oldtiden? Det hele satt inn i et variert og morsomt program med musikk for orgel, trombone og lur.


PROGRAM:

Arne Nordheim: Bjølle é Fjellé. Edward Elgar: Imperial March. Volker Bräutigam: To jazzinspirerte orgelkoraler
. Alfred Schnittke: Schall und Hall
. Charles Tournemire: Fra l’Orgue Mystique: Fantaisie-Choral
. Gaute Vikdal: Fanfare til Torgar
. Bjørn Andor Drage: Hågbartskvad.


Gaute Vikdal, født i 1956 i Hadsel, har siden 1985 vært ansatt som basstrombonist i Stavanger Symfoniorkester. Ved siden av dette har han vært aktiv i driften av bl.a. ensemblet Arctic Brass og plateselskapet Euridice. Som solist på lur og trombone har Vikdal bl.a. opptrådt ved kronprinsbryllupet og åpningen av Operaen i Bjørvika, og har innspilt Arne Nodheims musikk på CD. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Mannes College, New York.

Ørjan Horn Johansen er født i 1969 og studerte i Trondheim 1986-1990, hos Jon Laukvik i Stuttgart 1990-1992 samt med Nicolas Kynaston i 1993. Han holdt debutkonsert i Oslo Konserthus 1992. Fra 1998 har han vært ansatt som organist i Helligåndskirken i København. Han er aktiv som freelancemusiker både som organist, pianist og klokkenist. Som orgelsolist har han turnert gjennom de siste 20 år i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Spania, Frankrike og Latvia.Recent Posts

See All

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page